Buddy Netwerk  →  Wethouder Juliette Bouw ontvangt Buddy Corona Boek

Wethouder Juliette Bouw ontvangt Buddy Corona Boek

Donderdag 8 oktober heeft wethouder Juliette Bouw (project aanpak eenzaamheid) in gemeente Leidschendam-Voorburg het Buddy Corona Boek ontvangen uit handen van directeur Else Kodde van Buddy Netwerk. In het Buddy Corona Boek staan alle initiatieven die Buddy Netwerk vanaf het begin van de coronacrisis heeft opgepakt in alle gemeenten waar wij actief zijn. Samen met plaatselijke partijen én onze vrijwilligers hebben wij heel veel cliënten verrast.

Ook deze week werden cliënten van Buddy Netwerk in Leidschendam-Voorburg verrast. Onze fantastische vrijwilligers Ruud van der Meulen, Ank Filius en Ruud Lagas hebben samen met coördinator Mariëlle Hofstede planten rondgebracht. De uitreiking van de planten, een mooie schenking van Tuincentrum Hofwijck in Voorburg, is een initiatief van Buddy Netwerk, om iets extra’s te doen voor cliënten in de Week tegen Eenzaamheid. Met de overhandiging van het Buddy Corona Boek aan de wethouder, wordt dit initiatief symbolisch afgesloten.

Wethouder Juliette Bouw: “Iedereen zou het gevoel moeten hebben dat er iemand voor hem of haar is. Daarom zijn de buddy’s van Buddy Netwerk zo belangrijk. Ook in deze uitdagende omstandigheden vinden zij manieren om op veilige afstand écht iets voor iemand te kunnen betekenen. Door samen koffie te drinken, een activiteit te ondernemen of simpelweg een luisterend oor te bieden. Er zijn nog kwetsbare inwoners die ook een buddy zoeken, dus ik zou graag iedereen willen oproepen om eens te kijken of vrijwilliger worden bij Buddy Netwerk ook iets voor hem of haar zou kunnen zijn.”

Week tegen Eenzaamheid
Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid, met als hoofdboodschap: ‘Kom erbij!’. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Delen op social media