Buddy Netwerk  →  Buddy Bus op zoek naar vrijwilligers

Buddy Bus op zoek naar vrijwilligers

Op dinsdag 6 oktober reed de Buddy Bus door Den Haag op zoek naar nieuwe vrijwilligers in de strijd tegen eenzaamheid. De officiële spelersbus van ADO Den Haag van Van Heugten Tours is door Buddy Netwerk omgedoopt tot een ware Buddy Bus. Met de Buddy Bus vraagt Buddy Netwerk tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid aandacht voor dit belangrijke thema. Van Heugten Tours draagt al geruime tijd bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Samen met Buddy Netwerk zetten zij zich graag in om vrijwilligers te werven voor kwetsbare mensen in onze maatschappij.

Mensen werden uitgenodigd om op buddyreis te gaan. In de bus konden geïnteresseerden, op gepaste afstand, in gesprek met een buddy, een coördinator en een trainer van Buddy Netwerk. Wethouder Kavita Parbhudayal stapte ook in de bus en maakte kennis met buddy Davy Eduard King, tevens nieuwe ambassadeur van Buddy Netwerk. Wethouder Kavita Parbhudayal, die vorig jaar haar actieplan tegen eenzaamheid (‘Met z’n allen niet alleen’) lanceerde: “Juist in deze periode van de coronacrisis is er een groter risico dat mensen in een isolement terecht komen. Omkijken naar elkaar is dan ook belangrijker dan ooit. Dit initiatief van Buddy Netwerk is hartstikke welkom!”
De Buddy Bus stopte op meerdere plekken in Den Haag, zo ook bij de Haagse Hogeschool, al jarenlang samenwerkingspartner van Buddy Netwerk, om studenten van de afdeling Verpleegkunde meer te vertellen over de cliënten die zij in hun werk kunnen tegenkomen.


Week tegen Eenzaamheid
Van 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid, met als hoofdboodschap: ‘Kom erbij!’. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Delen op social media