Buddy Netwerk  →  Wat wij doen  →  Wat is een Buddy?

Wat is een Buddy?

Als vrijwilliger, Buddy, heb je ongeveer twee tot vier uur per twee weken of per week  1-op-1 contact met een cliënt (maatje). Hiermee bied je structureel een fijn moment en ondersteuning aan het maatje bij wie ziekte, eenzaamheid of geheugenproblemen een grote rol speelt. Samen met je maatje, kies je een moment dat jou goed uitkomt. Dat gaat in goed overleg, we vinden altijd wel een geschikt moment.

Wat levert het jou op?

Veel van onze Buddy’s geven aan dat ze graag Buddy wilden worden om iets voor een ander te kunnen doen. Uiteindelijk geven ze aan dat het hen ook veel oplevert: voldoening, energie, nieuwe inzichten, mooie ervaringen, relativeringsvermogen, een nieuw netwerk of simpelweg dankbaar zijn.

Het Buddy – maatje contact

De Buddy kan ondersteuning bieden op het gebied van eenzaamheid, mobiliteit of het sociaal netwerk vergroten van een maatje. Het is een mooie en duurzame vorm van contact. Samen een kopje koffie drinken buiten de deur of een wandeling maken door de wijk. De Buddy biedt een luisterend oor en ondersteunt het maatje door er simpelweg te zijn. Bij Buddy Netwerk staat het motto tijd, aandacht en versterking dan ook centraal.

Jouw kwaliteiten:

• Je hebt ruimte voor het verhaal van de ander.
• Je hebt een groot inlevingsvermogen.
• Je bent betrouwbaar en zorgvuldig in je afspraken.
• Je bent communicatief vaardig en kunt goed luisteren.
• Je bent twee tot vier uur per twee weken of per week inzetbaar.