Buddy Netwerk  →  Impact van een Buddy

Impact van een Buddy

Onderstaand verhaal kreeg het team van Buddy Netwerk toegestuurd vanuit de familie van een maatje.
Buddy Cees (77 jaar) is ruim 8 maanden actief geweest bij zijn maatje met dementie in Den Haag.
Wat zijn we trots op Cees en al onze Buddy’s als wij dit soort reacties vanuit de familie van een maatje ontvangen!

#buddynetwerk #Buddy #impact #mantelzorg #ontlasten #tijdenaandacht #betekenisvolcontact

”Graag willen wij Buddy Netwerk en de vrijwilliger Cees heel erg bedanken. Eigenlijk hebben wij geen woorden genoeg om onze dankbaarheid te omschrijven. Wat een fantastische organisatie en wat een geweldig werk doen deze mensen. Respect, waardering, ontzien en liefdevol dat zijn de woorden die als eerste in ons opkomen. Doordat Cees heel trouw één keer per week naar onze moeder/schoonmoeder ging hadden wij heel even rust. Wij werden dan ontzien in de zorg die 24/7 voor ons doorging. Naast de thuiszorg die drie keer per dag kwam en het professionele maatje van stichting Eykenburg, heeft Cees ons door zijn komst heel erg ontzien. Wij werden dan even niet gebeld door haar en zij had geen paniek aanvallen als hij er was.

Onze moeder/schoonmoeder lijdt aan alzheimer met de versterkende vorm Agnosie. Dit betekent dat haar hersenen voorwerpen, vormen en geluiden niet meer herkennen. Buddy Cees kon hier goed mee omgaan. Hij ging liedjes met haar zingen van vroeger en veel praten over vroeger. Onze moeder/schoonmoeder was erg op hem gesteld en keek uit naar de dag waarop Cees kwam. Ook al was zij de dagen en de tijd helemaal kwijt, vroeg zij toch steeds aan ons wanneer ‘Geer’ kwam. Zij noemde hem standaard Geer. Zelfs dat vond Cees prima. Cees is een fantastische lieve man. Een echt maatje voor deze mensen. Hij neemt zijn vrijwilligerswerk zeer serieus. Door weer en wind kwam hij trouw naar haar toe. Altijd vrolijk en heel lief voor haar. Wat een respect hebben wij voor hem. Nogmaals Cees heel erg bedankt voor alles wat jij met heel jouw hart gedaan hebt voor haar en voor ons! Jij hebt geen idee hoe jij ons hebt ontzien en hoeveel mooie momenten jij haar gegeven hebt.

Heel veel waardering voor jou Cees en voor Buddy Netwerk.”

Note: bovenstaand verhaal is geschreven door de familie van een maatje. Het maatje is inmiddels verhuisd naar een zorginstelling buiten Den Haag en heeft af en toe nog contact met Buddy Cees.