Buddy Netwerk  →  Het verhaal van Gijs

Het verhaal van Gijs

Gijs is 28 jaar oud en is sinds juni 2023 actief als Buddy. Hij woont samen met zijn vriendin in het Bezuidenhout van Den Haag. Gijs houdt van sporten, het strand en leuke dingen doen met vrienden en familie. In zijn baan bij de Marine begon hij als officier van de wacht: ”Ik navigeerde het schip en maakte prachtige reizen. Onlangs heb ik de stap gezet richting de helikopter, waarmee ik nu het beste van beide werelden combineer: varen en vliegen.”

Waarom ben je Buddy geworden?

Ik koos hiervoor omdat ik merkte dat mijn leven voornamelijk draaide om plezierige momenten waarbij “ik” centraal stond. Daarom wilde ik graag mijn vrije tijd besteden aan het bijdragen aan het welzijn van anderen, door hun leven ook een stukje aangenamer te maken. Iets betekenen voor een ander.


Wat betekent het voor jou om Buddy te zijn?

Voor mij betekent het zijn van een Buddy het investeren van tijd en aandacht in iemand anders, met als doel te kunnen helpen en ondersteunen. Dit omvat verschillende activiteiten; van een luisterend oor bieden bij mogelijke problemen tot een gezelschap zijn waarmee gelachen kan worden en waarbij mooie momenten kunnen worden beleefd. Het is als een vriend zijn en proberen een positieve impact te hebben op het leven van je Buddy. Dit geeft mij een elke keer weer voldoening.

Wat brengt het jouw maatje dat jij er bent als Buddy?

Ik denk dat het belangrijkste van onze band is het samen zijn. Een andere omgeving opzoeken waar we van elkaar leren en onze wereldbeelden verbreden en een hechte vriendschap maken. Emotionele steun krijgen in moeilijke tijden. Een stukje lol beleven, even de gedachten los laten van het gene wat minder gaat.