Buddy Netwerk  →  Het verhaal van Mirjam

Het verhaal van Mirjam

Mirjam is 37 jaar, is sinds mei 2022 actief als Buddy én is office manager bij Buddy Netwerk. Naast haar baan maakt ze graag tijd vrij voor haar maatje, want als geen ander weet Mirjam wat een Buddy kan betekenen voor een kwetsbaar maatje.

Waarom ben je Buddy geworden?

Ik was op zoek naar een leuke, wat zachtere baan, na de harde bouwwereld. Eenmaal werkzaam bij Buddy Netwerk hoorde ik uit eerste hand de verhalen van Buddy’s en maatjes. En eigenlijk dacht ik meteen, dit kan en wil ik ook doen. Ik had nooit verwacht dat het me dit zou brengen. Dit stukje voldoening is precies waar ik altijd naar op zoek ben geweest.

Wat betekent het voor jou om Buddy te zijn?

Gerda laat mij de bijzondere dingen in het leven weer zien en waarderen. Ik race vaak met oogkleppen door het leven vanwege mijn werk, mijn gezin en alles wat daarbij komt kijken. Gerda kan stilstaan en genieten van een bloemetje tijdens een wandeling. Zo leert ze mij om ook wat bewuster te leven. Als ik na een bezoek aan Gerda thuiskom, besef ik hoe goed ik het heb. Dat ik gezond ben en dat mijn gezin gezond is.

Wat brengt het jouw maatje dat jij er bent als Buddy?

Mijn maatje is chronisch ziek en wordt ook niet meer beter. In het begin ondernam ik allerlei activiteiten met haar. Zo gingen we vaak wandelen, winkelen en lunchen, we deden alleen waar Gerda zin in had. Gerda en haar man hebben een klein netwerk van mensen om zich heen. Haar man is nu fulltime mantelzorger. Als ik bij haar ben, kan hij ook even ontspannen of naar inloophuis Carma. Momenteel gaat het minder goed met Gerda en is ze veel aan bed gekluisterd. Ik lak haar nagels en we praten veel, ik merk dat ons contact haar veel goeds doet.