Buddy Netwerk  →  Het verhaal van Robbert

Het verhaal van Robbert

Robbert is 44 jaar en sinds juli 2022 actief als Buddy. Het bijzondere aan Robbert is dat hij niet alleen Buddy is, maar ook een Buddy heeft!

Waarom ben je Buddy geworden?

Het is een bijzonder iets, ik ben namelijk een Buddy, maar ik heb zelf ook een Buddy! Hoe dat zit? Ik ben zelf blind en heb een Buddy om samen mee naar buiten te gaan. Dit helpt mij zodat ik een extra paar ogen heb die meekijkt wat mijn hulphond bijvoorbeeld uitspookt. Voor mij is Buddy zijn heel natuurlijk; mijn tijd is het meest waardevolle wat ik weg kan geven aan een ander. En door structureel te bellen met iemand, kan ik iets betekenen voor de ander. En dat wil ik graag, iets terug doen voor een ander. Dus toen kwam Buddy Netwerk met een nieuw concept, de Bel Buddy, en was dit voor mij perfect om te doen!

Wat betekent het voor jou om Buddy te zijn?

In het dagelijks leven ben ik actief als spreker en stand-up comedian. Ik heb zelf veel meegemaakt en vind het belangrijk iets te doen voor een ander in de mogelijkheden die ik heb.
Het is waardevol, de ene keer bellen we een uur, de andere keer een half uur. Voor mij is het een kleine moeite, en voor mijn maatje betekent het heel veel. Hij heeft weinig contacten en is veel bezig met zijn ziekte. Na mijn eigen reis en gebeurtenissen kwam ik al snel tot de conclusie, wat is nu écht belangrijk. En dat is menselijk contact.

Wat brengt het jouw maatje dat jij er bent als Buddy?

Het is heel waardevol voor hem, hij zit veel thuis en zit veel met behandelingen. Fysiek gezien kan hij niet goed lopen en heeft een rolstoel. We hebben geen vaste momenten om te bellen. Ik bel hem vaak op om te zien hoe het gaat, en we hebben het over van alles. We kunnen samen lachen, al hij is wat ingetogener. Het gesprek is goed in balans, hij volgt mij ook op Instagram en is betrokken in mijn leven. Hij komt zelfs weleens kijken bij mijn optredens en dan hoor ik achteraf dat hij nog nooit zo hard heeft gelachen. Dat doet mij ook veel goeds.