Buddy Netwerk  →  ‘Bijzonder om op jonge leeftijd met diabetes om te gaan’

‘Bijzonder om op jonge leeftijd met diabetes om te gaan’

Buddy Dylan over zijn bikkel Robin:
“Ik heb mijn bikkel Robin net voor de eerste lockdown leren kennen, dus de eerste weken van mijn buddy zijn ging via facetime. Dat was wel een beetje lastig, aangezien wij elkaar nog niet zo goed kenden. Maar rond mei konden we dan toch eindelijk voor de eerste keer afspreken! We zijn toen naar het strand bij Kijkduin gegaan, dichtbij zijn huis. Robin houdt er namelijk, net als ik, heel erg van om buiten te zijn. De keren daarop zijn we daarom ook veel buiten geweest. Later in het jaar zijn we nog een keer terug bij Kijkduin geweest om naar schatten te zoeken met een metaaldetector bij de Jutterskeet van Ome Jan. Het zal je verbazen wat er allemaal verstopt ligt onder het zand!

Toen Robin en ik elkaar al wat langer kenden zijn we naar Jump XL geweest, een trampolinepark met hindernisbanen. Dat was voor ons allebei super leuk! Robin en ik zijn allebei heel sportief ingesteld, dus dat matchte goed. Ook hebben we samen geskied op de Uithof en hebben we, iets dichter bij huis, wel eens gevoetbald in een parkje. Naast sporten vinden we pretparken ook heel leuk. Daarom zijn we samen ook een keer naar Duinrell geweest (Robin zijn oma had kaartjes kunnen regelen voor ons). Dit was een van de vele hoogtepunten van het jaar. Ook is Robin een keer naar Leiden gekomen (waar ik woon) om samen naar Naturalis te gaan. Vooral de levensgrote T-rex Trix maakte veel indruk!

Bewuster omgaan met diabetes
Tijdens ons jaar heb ik Robin bewuster zien worden van hoe hij met zijn diabetes moet omgaan, ook al is dit soms nog lastig. Zelf heb ik ook veel geleerd over hoe het is om diabetes te hebben en wat dat allemaal met zich meebrengt. Het lijkt me lastig om als zo’n jong kind daar elke dag mee bezig te zijn. Toch denk ik dat dit Robin gaat lukken, zeker wanneer hij wat ouder is”.