Buddy Netwerk  →  ‘Je krijgt er oneindig veel voor terug’

‘Je krijgt er oneindig veel voor terug’

Nick Hessing, in het dagelijks leven business intelligence specialist bij VodafoneZiggo zet zich al een paar jaar actief in voor Buddy Netwerk. Tijd voor ons om zijn verhaal met jullie te delen. ‘Toen ik mij als buddy opgaf dacht ik: kleine moeite. Nu ik bijna twee jaar buddy ben, weet ik dat dit werk geen energie kost, maar energie geeft’, begint Nick zijn verhaal.

‘Ik ben ongeveer twee jaar geleden begonnen als vrijwilliger bij Buddy Netwerk. In eerste instantie had ik mij aangemeld voor het project 2tegen1zaamheid. Enerzijds omdat ik oudere mensen leuk vind, anderzijds omdat ik merkte dat ik als ‘jongvolwassenen’ relatief veel te vertellen heb. Millennials zoals ik, maken in één week veel mee. Dit in tegenstelling tot ouderen die eenzaam zijn. Door simpelweg enthousiast de week met mijn oma door te nemen, zag ik mijn oma vaak al opleven. Dit gaf mij inspiratie om voor meer mensen iets te betekenen. Zo belandde ik bij Buddy Netwerk’.

Buddy’s voor Bikkels
‘Na een inspirerende training ging Buddy Netwerk op zoek naar een goede match. Juist op dat moment was er een bikkel binnen het project Buddy’s voor Bikkels die op zoek was naar een jonge man die ‘stoere dingen’ met hem wilde doen. Logisch dat Buddy Netwerk aan mij dacht :-). Na het kennismakingsgesprek met de bikkel, en in aanwezigheid van een medewerker van Buddy Netwerk, werd ik gekoppeld aan mijn eerste bikkel’, gaat Nick verder. Dit contact heeft mij naast een hoop plezier, leuke uitjes, nieuwe contacten, relativeringsvermogen en begrip voor de situatie van een ander, ook gewoon een leuke nieuwe vriendschap gebracht. Ondertussen heb ik vorige week al kennis gemaakt met mijn derde bikkel. Ook hier zie ik een gave uitdaging en denk ik dat de bikkel en ik naast een hoop plezier ook op allerlei vlakken veel kan elkaar kunnen leren.

Met veel plezier kan ik iedereen werken als vrijwilliger bij Buddy Netwerk aanraden. In het bijzonder ook mijn ‘leeftijdsgenoten’. Als je tijd heb om Game of Thrones te kijken, heb je zeker tijd om buddy te worden. Het is een serieuze verantwoordelijkheid die tijd kost, maar je krijgt er oneindig veel voor terug’.

Geïnspireerd door het mooie verhaal van Nick? Word ook Buddy!